Skjulstahallen

2014 tillträdde Ladingen fastigheten Litografen 1 i området Kunskapen där Ericssons kabellager tidigare låg. Lagret hade under en lång tid stått tomt och man tyckte att de stora ytorna och takhöjden skulle passa perfekt som en ny sporthall åt Eskilstuna Kommun. Efter en stor renovering förvandlades fastigheten till Skjulstahallen, en 4 500 kvadratmeter stor sporthall.

Under renoveringen installerades bland annat ett kombisportgolv från Unisport/Gerflor för att ge god komfort år sportutövarna. Sporthallen har två fullstora planer som är 40x20 meter, linjerade för både innebandy och handboll, och två mindre sportplaner. I samband med renoveringen installerades dessutom ny LED-belysning och ett nytt ventilationssystem i byggnaden för att sänka energianvändingen.

När man kliver in i Skjulstahallen möts man av en trevlig entré där både kiosk och biljettförsäljning finns. Sporthallen rymmer totalt ca 1300 åskådare och har två läktare som ger känslan av att man kommer nära spelarna, nästan så man är med i spelet på planen. Här finns också ca hundra ståplatser.